Články – Temporary Collective

Duety na hosťování !

23.11 a 24.11. – WORKSHOP26. 11 a 27.11. – Duety Jste v Německu? Jste v Düsseldorfu? Přijměte naše pozvání do tanzhause nrw!

TEMPORARY COLLECTIVE (T. Ondrová, P. Tejnorová a kol.)

Originální tvorba tanečnice Terezy Ondrové, režisérky Petry Tejnorové a jejich přátel. Jde o variabilní a živou tvůrčí platformu – praxe a tvůrčí proces je zaměřen na dialog a na poetické setkání s jinými lidmi, umělci, tanečními soubory, komunitami a dalšími druhy. Temporary Collective je nezávislá platforma, která vytváří produkce a projekty různých žánrů a témat. […]

Mezi řádky přistávají v online prostoru

Nejen divadelní provoz a výuka na středních školách, ale celá společnost je již téměř rok paralyzovaná pandemii koronaviru. Nechceme připustit, aby jste se kvůli této situaci museli vzdát Mezi řádků a proto připravujeme jejich online verzi. Nový krátký film z naší live-cinema inscenace Putinovi agenti doplněný workshopy s Ondřejem Kundrou, Jaroslavem Spurným a Bohumile Kartousem, […]

Projekt Mezi řádky odstartoval

Hledání dezinformací v novinových článcích o kauze Navalnyj s Ondřejem Kundrou, výroba hoaxů o regulacích Evropské unie s Bobem Kartousem nebo natáčení krátkého filmu se štábem kameramanů a střihačů. Tyto a další workshopy, posilující kritické myšlení mladých lidí vůči mediálním zprávám, zažilo společně s návštěvou live-cinema představení Putinovi agenti několik desítek pražských studentů v pondělí 14. 9. 2020 v prostorách divadla Jatka78. Projekt Mezi řádky-jak média někdy lžou, odstartoval!

Mezi řádky – jak média někdy lžou

Vzdělávací projekt pro teenagery, který kombinuje spojení inscenace Putinovi agenti s interaktivními workshopy pořádanými umělci, novináři a experty na vzdělávání. Mezi řádky uvedeme během sezony 2020/2021 a 2021/2022 v Praze a v Ústí nad Labem.