TEMPORARY COLLECTIVE (T. Ondrová, P. Tejnorová a kol.) – Temporary Collective

TEMPORARY COLLECTIVE (T. Ondrová, P. Tejnorová a kol.)

Originální tvorba tanečnice Terezy Ondrové, režisérky Petry Tejnorové a jejich přátel. Jde o variabilní a živou tvůrčí platformu – praxe a tvůrčí proces je zaměřen na dialog a na poetické setkání s jinými lidmi, umělci, tanečními soubory, komunitami a dalšími druhy.

Temporary Collective je nezávislá platforma, která vytváří produkce a projekty různých žánrů a témat.
Temporary Collective je živá platforma se širokou škálou dalších spolupracovníků.

MOVE | work in progress

Jsme moc rádi, že jste přijali naše pozvání na otevřenou zkoušku, protože „bez vás se dnes nehneme“!

MOVE se zrodil z rozhovorů o udržitelnosti v tanci a divadle, který vedla režisérka Petra Tejnorová, tanečnice Tereza Ondrová a členové platformy Temporary Collective. 

Za poslední rok jsme postupně nastavovali nové metody práce a zkoušení, prověřovali a zpochybňovali naše postupy a modely. Rozhodli jsme se pohnout se z místa a vyrazit vstříc větší rovnováze a udržitelnosti.

Podnět k novému projektu MOVE nám dal také příběh maďarského tanečníka Balázse Busy, který absolvoval prestižní taneční školu P.A.R.T.S. v Bruselu. Hned po ukončení studia se přidal k souboru Rosas, legendární skupině choreografky a tanečnice Anny Teresy De Keersmaeker. Postupem času ale ztratil vztah k pohybu ve formě tance, k němuž byl vedený. Všeho nechal a stal se zahradníkem, zamiloval do rostlin.

Vyčerpání a transformace. Jak žije něco, co se nemůže hýbat? Zašli jsme příliš daleko, když považujeme energetické zdroje planety a energetické zdroje našeho vlastního těla za samozřejmé? Ačkoliv je MOVE projekt mezinárodní, podobně jako předchozí taneční duet CALL ALICE vznikal na dálku pomocí korespondence, hlasových zpráv, meetingů na zoomu apod.

Temporary Collective realizuje MOVE | work in progress ve složení:

Balasz Busa, Petra Tejnorová, Tereza Ondrová, Monica Gillete, Sodja Lotker, Michal Cáb, Jan Čtvrtník, Katarína Morávek – Ďuricová, Daniela Řeháková, Júlia Pecková, Stanislav Miller, Marek Bartoš, Dominik Žižka a další přátelé.


Realizováno za finanční podpory : Ministetstvo kultury ČR, Magistrát Hlavního města Praha, Státní fond kultury
Za podpory: Tanec Praha z.ú., REZI.DANCE Komařice, O espaco do tempo, Hellerau, Akademie soběstačnosti


Premiéra projektu MOVE na podzim 2023!

Foto: 
Tereza a Petra (c) Michal Hančovský 
Backstage foto (c) Marek Bartoš